Auberginesäsongen sträcker sig från juli till oktober! Här får du tips på hur du kan förvandla denna grönsak till en utsökt måltid att imponera på vänner och familj med!
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser
- 2 eller 3 auberginer
- 6 paprikor
- 6 kanderade tomater
- 100 g cashewnötter
- 50 ml olivolja
- 100 g kikärter på burk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 knippe basilika
- 1 lime
- salt och peppar
- Spiskummin och rökt paprikapulver
- Lite färsk mynta
Tillagning
1. Skär auberginerna på längden. Använd en kniv för att dela dem i fyra delar och pensla dem med olivolja och lite havssalt. Häll lite olja över paprikorna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Sätt in dem i ugnen i 180 °C i 30 minuter tills auberginerna har mjuknat och paprikorna är genomstekta. Blötlägg under tiden cashewnötterna i varmt vatten.
2. Ta ut plåten ur ugnen och börja tillaga paprikapeston. Rengör och ta bort skinnet från paprikorna och lägg dem i en mixer tillsammans med kanderade tomater, cashewnötter, vitlök, basilika, olja, salt, peppar, rökt paprikapulver och kummin. Mixa till en pesto. Tillsätt lite vatten om det behövs.
3. Förbered uppläggningen. Lägg auberginerna på en tallrik. Tillsätt ett generöst lager paprikapesto, därefter kikärterna och strö sedan över lite färsk hackad mynta på toppen.
4. Ringla över citronsaft och tillsätt några rostade cashewnötter för extra smak. Servera varmt!